Vår historia

Under alla tider har smycken och guld varit kära ägodelar och har också följt familjer och släkt genom många generationer. Vi värnar om att erbjuda personliga smycken och kedjor som är den raka motsatsen till massproduktion.

Harry Andersson började sin guldsmedsutbildning 1951, års stämpel A9. Efter tre år som lärling och sju år som anställd grundade Harry JO´ANS Guld och har sedan dess fört det gedigna hantverkskunnandet vidare som ligger till grund för verksamheten. Idag är det Harrys barn och deras engagerade medarbetare som driver företaget.

Våra smycken är handgjorda, tillverkade i högsta kvalitet och med stor känsla för detaljer. Noggrannheten, yrkesskickligheten och materialens höga kvalitet är kännetecknet för våra produkter och företagets arv.

Allt som produceras tillverkas av återvunnet guld. En process som påbörjas i den egna smältugnen för att sedan färdigställas av våra erfarna guldsmeder. Den höga och jämna kvalitet våra smycken har beror på att våra smeder tillverkar från start till färdigt produkt.

Det medför en ansvarskänsla för produkten och kontroll på slutresultat. Ett resultat som består av exklusiva smycken skapade i en tradition av klassisk nordisk design.

I vår kollektion finns ett stort utbud av standardmodeller som vi har tillverkat sedan företaget start samt egen design som har utvecklats med åren.

Vill man skapa sitt eget smycke finns alla möjligheter hos oss. Vi erbjuder tillverkning som är anpassad helt eller delvis efter egen design.

Vi är stolta över såväl vår yrkesskicklighet som vårt arbetssätt. Det är också anledningen till att varje smycke vi levererar åtföljs av ett certifikat utfärdat av den av våra guldsmeder som tillverkat det, en garanti som kommer räcka i många år tillsammans med ert fina unika handgjorda smycke.